brand swoosh

Lessen uit de crisis: hoe hou je je medewerkers in de lead?

Lessen uit de crisis: hoe hou je je medewerkers in de lead?

Op 22 september geeft SKB een workshop op het congres HRM in de Zorg, samen met Dianne Fransen van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Inhoud workshop

Tijdens de Covid-19 crisis tonen de units in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen veel daadkracht om de problemen het hoofd te bieden. Eén van de sleutelfactoren is dat de autonomie laag in de organisatie wordt gelegd. Door de bestuurders wordt gevraagd hoe die ingeslagen weg bestendigd kan worden.

Tijdens deze workshop laat Dianne Fransen zien hoe het CWZ de medewerkers in de lead wil laten op grond van professionaliteit, autonomie en inspraak. Korte gerichte (pulse) onderzoeken blijken veel bij te dragen aan het op gang brengen van het goede gesprek. In deze workshop gaat Dianne ook in op de spanning die ontstaat als het management gevraagd wordt om de zaken meer los te laten. Verder zal ter sprake komen hoe het CWZ dit combineert met de wens om ook organisatie breed te verbeteren.

Jan Prins van SKB zal in de workshop een toelichting geven op de modellen die achter deze invulling zitten. Hij zal daarbij inspirerende voorbeelden van ‘actie-onderzoek’ uit de andere (zorg)organisaties inbrengen. Laten we samen sneller leren!
Naar volledig programma

Aanmelden

Het jaarcongres HRM in de Zorg zal in fysieke vorm doorgang vinden op dinsdag 22 september in congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch. Het programma zal in twee groepen deelnemers na elkaar gevolgd worden. Groep 1 start om 08.30 en eindigt om 17.30. Groep 2 start om 09.45 en eindigt om 18.45.
Aanmelden

Ontvang 50 euro relatiekorting

Wil je gebruik maken van de SKB relatiekorting? Stuur even een mailtje naar projecten@skb.nl, dan ontvang je van ons de kortingscode.
Mail SKB