brand swoosh

Nieuws

Nieuws

Verdiepend onderzoek Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Hoor jij geluiden binnen de organisatie over te hoge werkdruk of ongewenst gedrag? Is er uit het MTO of de RI&E gebleken dat er problemen zijn? Of heeft d..

Lees hele bericht...
Verwerkersovereenkomst: maak het niet te moeilijk

De AVG vereist dat je een Verwerkersovereenkomst met elkaar opstelt wanneer je persoonsgegevens door derden laat verwerken. Maar hoe ingewikkeld moet je z..

Lees hele bericht...
Mini-supportteams voor mentale gezondheid in de zorg

HR directeur Sjoerd van der Zee (Martini Ziekenhuis) doet een vurig pleidooi voor het experimenteren met mini-supportteams. Met als doel om de mentale gez..

Lees hele bericht...
SKB 30 jaar: wie jarig is trakteert

SKB bestaat 30 jaar. En wie jarig is trakteert! Onze vragenlijsten en verbetertools richten zich op de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Vand..

Lees hele bericht...
Stappenplan hoge respons en succesvol verbetertraject

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers het nut zien van het invullen van een vragenlijst? Dat leidinggevenden betrokken zijn en ook het belang van het onderzo..

Lees hele bericht...
Workshop: sturen op vitaliteit in de zorg

Op 21 september geven Sjoerd van der Zee (Martini Ziekenhuis) en Jan Prins (SKB) een workshop op het congres HRM in de Zorg. Kom langs en leer alles over ..

Lees hele bericht...
Onderzoek thuiswerken en terug naar kantoor

Hoe kun je het thuiswerken goed monitoren en hybride werken vormgeven? De vragenlijst thuiswerken van SKB geeft inzicht in de risico's, maar ook in de ef..

Lees hele bericht...
30 jaar SKB en PSA onderzoek

SKB bestaat 30 jaar! Reden voor Lyan Dijkstra (algemeen directeur) en Jan Prins (founder) om terug te blikken. Dat doen ze aan de hand van een aantal mijl..

Lees hele bericht...
SKB beoordeeld met een 8,4

2020 was een heftig jaar met de start van de coronacrisis in maart. Toch gingen de onderzoeken door, met extra aandacht voor het effect van de crisis op d..

Lees hele bericht...
Werkdruk/PSA scan woningcorporaties: twee praktijkvoorbeelden

In 2020 en 2021 kunnen woningcorporaties meedoen aan de Werkdruk/PSA scan, ontwikkeld door FLOW en SKB. Wat heeft dit PSA onderzoek tot nu toe opgeleverd?..

Lees hele bericht...