brand swoosh

Werkvermogen en duurzame inzetbaarheid

Werkvermogen en duurzame inzetbaarheid

Een goed werkvermogen draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dat is belangrijk, zeker nu medewerkers veelal tot hun 67e moeten blijven doorwerken. In welke mate zijn jouw medewerkers zowel lichamelijk als psychisch in staat om hun werk uit te voeren? Het werkvermogenonderzoek van SKB vertelt het. Een combinatie van de Workability Index (WAI) en onze VBBA, levert een compleet plaatje van het huidige werkvermogen op en is een uitstekende voorspeller van duurzame inzetbaarheid.
Werkvermogen meten

Werkvermogen meten

De WAI meet het werkvermogen van een werknemer, oftewel de mate waarin een werknemer lichamelijk in staat is om zijn/haar werk uit te voeren. Dat vullen wij aan met een selectie uit de VBBA om ook de mentale kant van werkvermogen te vatten.
Ik wil meer informatie

Voorspellende waarde duurzame inzetbaarheid

De WAI levert een persoonlijke score op: hoe hoger de score, hoe beter het werkvermogen. De uitkomst van de WAI is een goede voorspeller van de inzetbaarheid van de medewerker in de eigen functie, nu en in de toekomst.

De WAI geeft geen inzicht in de oorzaken van een mogelijk verminderd werkvermogen. Met onze aanvullingen uit de VBBA, beschik je wél over deze informatie. En kunnen we tevens het risico op burn-out en de productiviteit van medewerkers voorpellen. Een extra voordeel dus.
Voorspellende waarde duurzame inzetbaarheid

Adviezen voor werknemers en werkgevers

Medewerkers krijgen direct na het invullen van de vragenlijst een persoonlijk rapport met adviezen om hun eigen inzetbaarheid te vergroten. Werkgevers ontvangen groepsrapportages in TeamUP die aanzetten tot actie. Resultaten beklijven pas als zowel bedrijven als individuele medewerkers stappen zetten. Want uiteindelijk gaat om het ondernemen van actie, op individueel én organisatieniveau.
Bespaar door werkvermogen

Bespaar door werkvermogen

Wetenschappers hebben bepaald hoe de productiviteit van organisaties samenhangt met het werkvermogen van uw medewerkers. Met de rekentool van Blik op Werk kan SKB voor u het productiviteitsverlies van uw organisatie of afdeling bepalen op basis van uw WAI-scores. Dan blijkt dat uw investering in het werkvermogen van uw medewerkers al snel kan renderen!
Reken het voor mij uit
quote
A&O Metalektroquote background

Het begrip duurzame inzetbaarheid krijgt concreet handen en voeten.

A+O Metalektro over de persoonlijke inzetbaarheidsscan

SKB positief beoordeeld in audit Blik op Werk

De stichting Blik op Werk is licentiehouder voor de WAI in Nederland, en audit de organisaties die ermee werken regelmatig. SKB is daarbij positief beoordeeld. Een aantal sterke punten van SKB die genoemd werden:
  • Scherpe kwaliteitscontroles, processen liggen vast
  • Kritische blik op kwaliteit
  • Spelregels WAI worden gevolgd
  • Uitgebreide controle op uitlevering van resultaten
  • SKB is goed in het borgen van de privacy
SKB positief beoordeeld in audit Blik op Werk