brand swoosh

Blog

Blog

Herstel van zorgmedewerkers: wat is nodig?

Dat er al heel lang beroep gedaan wordt op de mentale veerkracht van de zorgprofessionals is voor iedereen duidelijk. Net als dat er veel onderzoeken, ope..

Lees hele bericht...
Ongewenst gedrag op het werk: hoe pak je dat aan?

Ongewenst gedrag op het werk is een belangrijke oorzaak van werkstress. Laten we daar eens op inzoomen. Misschien zie je wel een scène van Toren C voor je..

Lees hele bericht...
Het belang van benchmarks in onderzoek

Wat betekent een score in de rapportages van een medewerkersonderzoek? Hoe goed is “goed” en hoe slecht is “slecht”? In deze blog leg ik uit wat benchmark..

Lees hele bericht...
Waarom een PMO waardevol is, juíst in deze tijd

Sinds de corona-uitbraak horen wij regelmatig dat het voor arbodiensten en andere professionals lastiger is om een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) in t..

Lees hele bericht...
Werkplezier: wat doet er toe?

De zoektocht naar werkplezier en werkgeluk is er in tijden van crisis niet makkelijker op geworden. Waar we minder dan een jaar geleden nog spontaan vakan..

Lees hele bericht...
ISO 27001, dat is toch een feestje van de ICT afdeling?

Als informatie verwerkende organisatie tel je bijna niet meer mee wanneer je niet aantoonbaar kunt maken dat je je informatiebeveiliging en informatieverw..

Lees hele bericht...
Een hoge respons op jouw werkbelevingsonderzoek? Zo pak je dat aan

Een werkbelevingsonderzoek van SKB wordt binnen een looptijd van 3 weken vaak ingevuld door 65% tot wel 80% van de uitgenodigde medewerkers. Sinds de coro..

Lees hele bericht...
Waarom SKB geen corona vragenlijst meer heeft

Toen het coronavirus Nederland bereikte, stond in een paar dagen tijd alles op z’n kop. Binnen de meeste organisaties brak een tijd aan van crisismanageme..

Lees hele bericht...
Voorkom burn-out: 5 tips voor starten en stoppen bij thuiswerken

Een uur later dan ‘normaal’ gaat de wekker, hup joggingbroek aan en 5 minuten later zit je met je ontbijt achter je computer, klaar om de werkdag te begin..

Lees hele bericht...
Werkbeleving in crisistijd: hoe hou je vinger aan de pols?

In tijden van de coronacrisis lijkt het belangrijker dan ooit om goed te weten wat er speelt bij medewerkers. De druk op o.a. zorg- en onderwijspersoneel ..

Lees hele bericht...