brand swoosh

Blog

Blog

Hybride werken: welke vragen zijn geschikt?

De afgelopen tijd heeft het werkende leven veel veranderingen doorgemaakt: sommigen slechts van tijdelijke aard, anderen structureel. Voor bijvoorbeeld de..

Lees hele bericht...
Meldingen ongewenst gedrag topje van ijsberg

De laatste maanden staan de media bol van de verhalen over grensoverschrijdend seksueel gedrag. We horen en lezen dat het veel voorkomt, veel te veel. En ..

Lees hele bericht...
Het gelukkige team: hoe krijg je dat voor elkaar?

Hoe behoud je medewerkers voor de organisatie? Als we dat toch eens wisten! In deze krappe arbeidsmarkt is er over dit onderwerp de laatste tijd het nodig..

Lees hele bericht...
Verwerkersovereenkomst: maak het niet moeilijker dan nodig

SKB is inmiddels 30 jaar specialist in medewerkersonderzoek. In die tijd is er procesmatig veel veranderd. Waar papieren vragenlijsten en uitnodigingen pe..

Lees hele bericht...
Herstel van zorgmedewerkers: wat is nodig?

Dat er al heel lang beroep gedaan wordt op de mentale veerkracht van de zorgprofessionals is voor iedereen duidelijk. Net als dat er veel onderzoeken, ope..

Lees hele bericht...
Ongewenst gedrag op het werk: hoe pak je dat aan?

Ongewenst gedrag op het werk is een belangrijke oorzaak van werkstress. Laten we daar eens op inzoomen. Misschien zie je wel een scène van Toren C voor je..

Lees hele bericht...
Het belang van benchmarks in onderzoek

Wat betekent een score in de rapportages van een medewerkersonderzoek? Hoe goed is “goed” en hoe slecht is “slecht”? In deze blog leg ik uit wat benchmark..

Lees hele bericht...
Waarom een PMO waardevol is, juíst in deze tijd

Sinds de corona-uitbraak horen wij regelmatig dat het voor arbodiensten en andere professionals lastiger is om een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) in t..

Lees hele bericht...
Werkplezier: wat doet er toe?

De zoektocht naar werkplezier en werkgeluk is er in tijden van crisis niet makkelijker op geworden. Waar we minder dan een jaar geleden nog spontaan vakan..

Lees hele bericht...
ISO 27001, dat is toch een feestje van de ICT afdeling?

Als informatie verwerkende organisatie tel je bijna niet meer mee wanneer je niet aantoonbaar kunt maken dat je je informatiebeveiliging en informatieverw..

Lees hele bericht...