brand swoosh

Twijfels zorgmedewerkers over vaccinatie

Twijfels zorgmedewerkers over vaccinatie

Het vaccineren van zorgmedewerkers in Nederland is omgeven met onduidelijkheden. Wie is wanneer aan de beurt, wie zet de prik, zijn er voldoende vaccins? Maar ook de zorgmedewerkers zelf zijn een onzekere factor. Hoeveel zorgmedewerkers willen niet gevaccineerd worden? Hoeveel twijfelen nog en waarover dan? 

Reden voor een grote zorgorganisatie om dat met een Pulse onderzoek bij hun 1300 zorgmedewerkers uit te zoeken.

Snelheid belangrijk

Snelheid was in dit geval belangrijker dan een zo groot mogelijke deelname. Medewerkers kregen daarom maar vier dagen om te reageren. Desondanks werden voor de verschillende resultaatverantwoordelijke eenheden responspercentages behaald, variërend van 35% tot 83%. Dat het beantwoorden nog geen 2 minuten duurde droeg daar zeker aan bij.
quote
testquote background

Met de inzichten uit het Pulse onderzoek kunnen we onze collega's gericht voorbereiden op vaccinatie.

HR manager, grote zorginstelling

Inzicht zorgt voor goede voorbereiding

Vier dagen na het uitzetten van de pulse-enquête was er zodoende duidelijkheid waar met de interne communicatie op gefocust moest worden. Volgens de verantwoordelijke HR manager: “Of je je laat vaccineren is een persoonlijke keuze, maar onze cliënten worden het best beschermd als zoveel mogelijk zorgmedewerkers zich laten vaccineren. Met de inzichten uit dit pulse-onderzoek kunnen we onze collega’s gericht voorbereiden op die keuze.”