brand swoosh

Mentale Fittest: hoe gaat het met de mentale gezondheid van jouw medewerkers?

Mentale Fittest: hoe gaat het met de mentale gezondheid van jouw medewerkers?

Mentale gezondheid: er wordt veel over geschreven. Je hoeft maar even op internet te kijken en je wordt overspoeld met ‘tips en tricks’ hoe je je werk leuk kunt houden, hoe je stress en gezondheidsklachten kunt verminderen en hoe je zo veel mogelijk in balans kunt blijven.

Grip op mentale gezondheid

Ook wij zien dat steeds meer organisaties grip willen krijgen op de mentale gezondheid van hun medewerkers. Want het is belangrijk dat medewerkers goed in hun vel zitten en met plezier en energie hun werk kunnen doen. Hoe zitten medewerkers er op dit moment bij? Voelen ze zich energiek en veerkrachtig, of zijn ze moe en dreigen ze uit te vallen? Hoe staat het ervoor met de werk-privé balans en hoe wordt het (deels) thuiswerken ervaren?

Om hier zicht op te krijgen heeft SKB de Mentale Fittest ontworpen.

De Mentale Fittest: wat levert het op?

De Mentale Fittest is een gevalideerde vragenlijst over mentale gezondheid. Het geeft organisaties op een gestructureerde manier inzicht op welke aspecten van mentale gezondheid verbetering behaald kan worden. Denk aan plezier in het werk, herstel na het werk, energie, veerkracht, de balans tussen werk en privé en ook veranderingen in het werk, leidinggeven op afstand, onderlinge verbondenheid en thuiswerken. Het betreft niet alleen de mentale fitheid van de medewerkers, maar ook veranderingen in prestaties van de organisatie als geheel: klantgerichtheid, productiviteit en kwaliteit. Zo ontstaat een compleet beeld om gericht te kunnen verbeteren.

De groepsrapportage van de Mentale Fittest biedt handvatten om aan de slag te gaan met verbeteracties. Je ontvangt niet alleen een beknopte samenvatting van de resultaten, we geven ook aan wat je bijvoorbeeld kunt doen om de energie te verhogen in je team. Naast dit inzicht op organisatie- en teamniveau ontvangt elke medewerker ook een persoonlijk terugkoppeling over hoe hij of zij in haar vel zit. In dit rapport staan praktische tips en adviezen om de mentale gezondheid, in relatie tot het werk, te verhogen.
Ik wil meer informatie

Gratis organisatie-check!

Twijfel je nog of jouw organisatie toe is aan een mentale gezondheidsmeting? Vul dan onze gratis checklist in. Je krijgt direct een vrijblijvend advies over hoe mentaal fit jouw medewerkers zijn. In nog geen 5 minuten tijd.
Naar checklist

Bekijk de video

Wat kan je doen om goed te herstellen van stress zodat je beter in balans blijft? En wat kun je als werkgever doen voor je medewerkers?