brand swoosh

Mentale Fittest: hoe gaat het met de mentale gezondheid van jouw medewerkers?

Mentale Fittest: hoe gaat het met de mentale gezondheid van jouw medewerkers?

Mentale gezondheid: er wordt veel over geschreven. Je hoeft maar even op internet te kijken en je wordt overspoeld met ‘tips en tricks’ hoe je je werk leuk kunt houden, hoe je stress kunt verminderen en hoe je zo veel mogelijk in balans kunt blijven in deze corona tijd.

Grip op mentale gezondheid

Zeker nu het langer duurt wordt het steeds meer duidelijk dat corona een flinke impact heeft op onze mentale gezondheid. Er wordt continu een beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen. Medewerkers dreigen uit te vallen, zijn moe of hebben minder plezier in hun werk. Ook kan het zijn dat medewerkers juist energie overhouden, door bijvoorbeeld de tijdswinst die ze ervaren vanwege het vele thuiswerken.

Steeds meer organisaties willen grip krijgen op de mentale gezondheid van hun medewerkers. Houden medewerkers het eigenlijk nog wel vol? Zitten ze nog goed in hun vel of hebben ze juist weinig energie?

Om hier antwoord op te krijgen heeft SKB de Mentale Fittest ontworpen.

De Mentale Fittest: wat levert het op?

De Mentale Fittest geeft organisaties op een gestructureerde manier inzicht op welke aspecten van mentale gezondheid verbetering behaald kan worden. Denk aan plezier in het werk, herstel na het werk, energie, veerkracht, de balans tussen werk en privé en ook veranderingen in het werk, leidinggeven op afstand, onderlinge verbondenheid en thuiswerken. Met een aantal overall vragen worden de veranderingen sinds de start van de coronapandemie uitgevraagd. Dat betreft niet alleen de mentale fitheid van de medewerkers, maar ook veranderingen in prestaties van de organisatie als geheel: klantgerichtheid, productiviteit en kwaliteit. Zo ontstaat een compleet beeld om gericht te kunnen verbeteren.

De groepsrapportage van de Mentale Fittest biedt handvatten om aan de slag te gaan met verbeteracties. Je ontvangt niet alleen een beknopte samenvatting van de resultaten, we geven ook aan wat je bijvoorbeeld kunt doen om de energie te verhogen in je team. Naast dit inzicht op organisatie- en teamniveau ontvangt elke medewerker ook een persoonlijk terugkoppeling over hoe hij of zij in haar vel zit. In dit rapport staan praktische tips en adviezen om de mentale gezondheid, in relatie tot het werk, te verhogen.
Ik wil meer informatie

Gratis organisatie-check!

Twijfel je nog of jouw organisatie toe is aan een mentale gezondheidsmeting? Vul dan onze gratis checklist in. Je krijgt direct een vrijblijvend advies over hoe mentaal fit jouw medewerkers zijn. In nog geen 5 minuten tijd.
Naar checklist

Bekijk de video

De mentale gezondheid van medewerkers staat door corona extra onder druk. Wat kan je doen om goed te herstellen van stress zodat je beter in balans blijft? En wat kun je als werkgever doen voor je medewerkers?