brand swoosh

"Ik heb plezier in mijn werk” meest gebruikte vraag in Pulse onderzoek

"Ik heb plezier in mijn werk” meest gebruikte vraag in Pulse onderzoek

Om als organisatie vitaal en wendbaar te blijven is het belangrijk om vinger aan de pols houden. Wat leeft er nu onder de medewerkers? Zijn er issues die knellen? Levert het verbeterprogramma voor de afdeling de gewenste resultaten op? 

Een groeiend aantal klanten van SKB gebruikt de Pulse enquête tool. Daarmee kunnen leidinggevenden en staffunctionarissen laagdrempelig en met goede privacybescherming, vinger aan de pols houden bij hun medewerkers.

SKB zorgt dat de database gevuld is met gevalideerde vragen zodat je in een mum van tijd een onderzoek kan uitzetten binnen het team of de organisatie. Ook kun je eigen vragen toevoegen.

We waren benieuwd welke thema’s nu het vaakst bevraagd worden door de honderden gebruikers van de Pulse tool en analyseerden de duizenden onderzoeken die door hen zelfstandig zijn uitgevoerd.

Mentale gezondheid belangrijkste thema

Mentale gezondheid staat met stip bovenaan. De meest gebruikte stelling was: “Ik heb plezier in mijn werk”. Deze werd in 24% van de onderzoeken meegenomen. Ook nummer twee en drie hebben te maken met de positieve (energie) of negatieve (psychische vermoeidheid) gevolgen van het werk.

Dit is de complete top 5:

  1. Ik heb plezier in mijn werk (24%)
  2. Tijdens mijn werk voel ik mij fit (21%)
  3. Aan het eind van de dag ben ik echt op (19%)
  4. Mijn baan biedt mij mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling (17%)
  5. Ik kan meebeslissen over de dingen in mijn werk (14%)

Praktijkvoorbeeld van Pulse onderzoek

Ben je benieuwd hoe een van onze klanten Pulse gebruikt heeft? Bekijk de klantcase van Isala.
Lees meer