brand swoosh

Multidisciplinair medewerkersonderzoek

Multidisciplinair medewerkersonderzoek

Combineer meerdere onderzoek in één

Betrouwbare informatie tegen lage kosten, terwijl alle betrokkenen precies de informatie krijgen die ze willen. De integrale benadering van SKB maakt dat mogelijk, door met één onderzoek direct in de informatiebehoefte van meerdere partijen te voorzien.

Hoe gaat het meestal?

In een organisatie doet de afdeling personeelszaken meestal het Medewerkerstevredenheidsonderoek, de arbodienst doet het Preventief Medisch Onderzoek en dan is er ook nog de verplichte Risico-inventarisatie & Evaluatie. Allemaal zijn ze geïnteresseerd in motivatie en stress onder de medewerkers, dus dat wordt drie keer (op een verschillende manier) gemeten.

Ideaal? Absoluut niet. Dit resulteert in dubbel werk, hoge kosten en vragenlijstmoeheid onder de medewerkers. Bovendien zijn de resultaten van de verschillende onderzoeken onvergelijkbaar.
Hoe gaat het meestal?
Hoe kan het dan wel?

Hoe kan het dan wel?

SKB kan een onderzoek zo opzetten, dat de inzichten van verschillende disciplines zijn verenigd: Human Resources Management, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Gezondheidsmanagement en Bedrijfskunde. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk vragen uit het MTO met een PSA onderzoek combineren of met een Preventief Medisch Onderzoek. Zodat je in één keer alle inzichten krijgt die je nodig hebt. En je niet dubbel hoeft te meten.

Hierdoor bespaar je veel tijd en kosten én voorkom je vragenlijst moeheid bij je medewerkers. Drie dubbele winst dus!
Ik wil meer informatie

Jouw voordelen

  • Gevalideerde vragenlijsten die eenvoudig met elkaar gecombineerd kunnen worden
  • Hoge respons doordat vragenlijstmoeheid voorkomen wordt
  • Kostenbesparing
  • Betere afstemming in de organisatie doordat alle partijen over dezelfde informatie beschikken
  • Op meerdere niveaus aan de slag met verbeteracties
  • Voldoen aan wettelijke verplichtingen zoals PMO en RI&E.
quote
Henk Reijmesquote background

Een belangrijke reden voor een multidisciplinair onderzoek is dat medewerkers niet doodgegooid moeten worden met allerlei enquêtes.

Henk Reijmes, arboadviseur, Gemeente Lochem