brand swoosh

Bevlogenheid onderzoek

Bevlogenheid onderzoek

Met ons onderzoek naar bevlogenheid krijg je inzicht in de belangrijkste oorzaken van eventuele lage bevlogenheid en prioriteiten om de bevlogenheid te bevorderen.
ik wil meer informatie
Bevlogenheid: waarom belangrijk?

Bevlogenheid: waarom belangrijk?

Bevlogen medewerkers werken met passie en voelen zich betrokken en verantwoordelijk om goed werk af te leveren. Als je bevlogen bent ben je enthousiast over je eigen werk, wil je jezelf blijven ontwikkelen, steek je energie in innovatie en het in het helpen van collega’s. En dat is niet alleen heel fijn voor de medewerkers zelf, maar ook voor de organisatie. Bevlogenheid zorgt namelijk voor betere prestaties, meer klanttevredenheid, meer winst en minder verloop.

Bevlogenheid betekenis

In Nederland wordt de betekenis van bevlogenheid vaak beperkt tot de psychologische status: het gevoel dat je bruist van de energie en dat je plezier en voldoening haalt uit je werk. Internationale onderzoekers benadrukken echter dat de betekenis van bevlogenheid verder gaat; het gaat er uiteindelijk om of medewerkers daadwerkelijk wat met die energie doen. Met andere woorden, of medewerkers ook aan de slag gaan om tot goede resultaten te komen en een bijdrage te leveren aan de organisatie.

Daarom meet SKB niet alleen het positieve gevoel, maar ook pro-actieve gedrag van medewerkers.
Bevlogenheid betekenis
Bevlogen medewerkers of tevreden medewerkers?

Bevlogen medewerkers of tevreden medewerkers?

Als medewerkers tevreden zijn, betekent dat niet dat ze daarmee ook (automatisch) bevlogen zijn. Een tevreden medewerker kan het goed naar zijn zin hebben op het werk, maar tegelijkertijd ook een beetje achterover leunen en zijn werkzaamheden routinematig afwerken. Dit, in tegenstelling tot bevlogen medewerkers die juist creatief zijn en net dat tandje extra bijzetten voor de organisatie.

SKB meet in het Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) zowel de tevredenheid en betrokkenheid als de bevlogenheid van medewerkers.

Bevlogenheid verbeteren

In het MTO/bevlogenheid onderzoek krijg je per team of afdeling inzicht in de oorzaken van eventuele lage bevlogenheid én prioriteiten om de bevlogenheid te bevorderen. Ook krijgt elke indiviuele medewerker tips met het persoonlijk adviesrapport.

Voor het bevlogenheid onderzoek maken wij gebruik van de VBBA. De VBBA heeft een bewezen voorspellende waarde voor o.a. verzuim, burn-out, prestaties en verloop. Het is de meest gebruikte en best gevalideerde vragenlijst in Nederland voor werkbelevingsonderzoek.
Ik wil meer informatie