brand swoosh

Woningcorporaties

Woningcorporaties

Werkdruk en ongewenst gedrag

Werkdruk en ongewenst gedrag

De corporatiebranche maakt woelige tijden door, met veel fusies en interne reorganisaties als gevolg. SKB is specialist in verdiepend medewerkersonderzoek naar Psychosociale arbeidsbelasting (PSA), gericht op werkdruk en ongewenst gedrag.
Ik wil meer informatie

Werkdruk/PSA scan woningcorporaties

De Werkdruk/PSA scan voor woningcorporaties geeft inzicht in de werkdruk en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) binnen jouw corporatie en is ontwikkeld in samenwerking met Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW). De vragenlijst behandelt onder andere de thema's werkdruk, extern ongewenst gedrag en ongewenst gedrag in de corporatie, afgestemd op de corporatiebranche. Ook komt de impact van het vele thuiswerken op het welzijn van het personeel aan bod.
Naar scan

Combineer de Werkdruk/PSA scan met een MTO of PMO

Wellicht heeft jouw corporatie al een Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gepland? Of een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)? En dan óók nog een onderzoek Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)? Dat is vragen om onderzoeksmoeheid bij de medewerkers! Wist je dat de Werkdruk/PSA Scan Woningcorporaties heel geschikt is om te combineren met een PMO of MTO?
Lees meer

Good practice Ministerie SZW

SKB heeft, onder andere in samenwerking met CSR Centrum voor Stressmanagement, nul- en effectmetingen verricht naar werkbeleving, werkdruk en agressie.

Met resultaat: de aanpak van knelpunten heeft geleid tot een Netto Contante Waarde van €8.717.134,- en een terugverdientijd van 1,7 jaar voor de ingezette projecten. Elke geïnvesteerde euro heeft ruim 4 euro opgeleverd. Het project is door het Ministerie van SZW uitgeroepen tot good practice.
Good practice Ministerie SZW
quote
Delta Wonenquote background

In de workshops gebeurde er echt wat anders nu: mensen keken naar de resultaten van ‘wat kan ik daar aan doen, wat is mijn aandeel daarin’?

Annita de Leeuw, P&O adviseur, deltaWonen

SKB doet onder andere medewerkersonderzoek voor:

Medewerkersonderzoek woningcorporaties