brand swoosh

Woningcorporaties

Woningcorporaties

Werkdruk en ongewenst gedrag

Werkdruk en ongewenst gedrag

De corporatiebranche maakt woelige tijden door, met veel fusies en interne reorganisaties als gevolg. De Inspectie SZW heeft werkdruk en agressie benoemd tot speerpunten in deze branche. SKB is specialist in verdiepend medewerkersonderzoek naar Psychosociale arbeidsbelasting (PSA).
Ik wil meer informatie

Werkdruk/PSA scan woningcorporaties

De nieuwe Werkdruk/PSA scan voor woningcorporaties geeft inzicht in de werkdruk en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) binnen jouw corporatie en is ontwikkeld in samenwerking met Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW). De vragenlijst behandelt onder andere de thema's werkdruk, extern ongewenst gedrag en ongewenst gedrag in de corporatie, afgestemd op de corporatiebranche. Ook komt de impact van het vele thuiswerken op het welzijn van het personeel aan bod.
Naar scan

Good practice Ministerie SZW

SKB heeft, onder andere in samenwerking met CSR Centrum voor Stressmanagement, nul- en effectmetingen verricht naar werkbeleving, werkdruk en agressie.

Met resultaat: de aanpak van knelpunten heeft geleid tot een Netto Contante Waarde van €8.717.134,- en een terugverdientijd van 1,7 jaar voor de ingezette projecten. Elke geïnvesteerde euro heeft ruim 4 euro opgeleverd. Het project is door het Ministerie van SZW uitgeroepen tot good practice.
Good practice Ministerie SZW
quote
Delta Wonenquote background

In de workshops gebeurde er echt wat anders nu: mensen keken naar de resultaten van ‘wat kan ik daar aan doen, wat is mijn aandeel daarin’?

Annita de Leeuw, P&O adviseur, deltaWonen

SKB doet onder andere medewerkersonderzoek voor:

Woningcorporaties medewerkersonderzoek