brand swoosh

Top 5 best gelezen artikelen van 2020

Top 5 best gelezen artikelen van 2020

Met de start van het nieuwe jaar blikt SKB terug. Welke artikelen zijn er in 2020 het best gelezen? Wij maakten een top 5.

corona stress

1. Herstellen van (corona) stress: wat helpt?

Wat kun je doen om goed te herstellen zodat je beter in balans blijft? Juist nu in een periode van crisis? En wat kan je als werkgever doen voor je medewerkers? Jan Prins van SKB gaat in gesprek met stress-expert Carolien Hamming van CSR.
Bekijk video
Stijging burn-out

2. Forse stijging burn-out bij jongere werknemers

Maar liefst 29% van de werknemers tot 35 jaar is psychisch vermoeid en loopt daardoor een verhoogde kans op burn-out. SKB zocht naar de oorzaken binnen het werk en wat je als werkgever daarmee kunt doen.
Lees meer
Effect corona medewerkers

3. Effect coronacrisis op medewerkers: onderzoeksresultaten

Wat zijn de positieve en negatieve aspecten van thuiswerken? Wat is het effect op geluk? Welke leiderschapsstijl is het meest effectief bij thuiswerken? Hoe verdelen partners de extra zorgtaken? Wat is het effect van COVID-19 op verpleegkundigen en verzorgenden?

In dit artikel zetten we de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op een rij plus de relevantie voor de dagelijkse praktijk.
Lees meer
effect coronacrisis medewerkers zorg

Zorgmedewerkers: wat gebeurt er nu het wat rustiger wordt?

Zorgorganisaties, zoals verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties en de gehandicaptenzorg bleven in de beginperiode van de Covid-19 uitbraak onderbelicht. Terwijl de druk juist hier ook groot was.

Wat is de impact van de afgelopen periode op deze zorgmedewerkers? En wat ervaren de medewerkers nu het wat rustiger wordt? Komt er nu een periode aan met meer verzuim en psychische problemen? En hoe kunnen we dat dan voor zijn?
Lees meer
Waarom SKB geen coronavragenlijst meer heeft

Waarom SKB geen coronavragenlijst meer heeft

Hoewel corona veel impact heeft op het werk en het welzijn van de medewerkers, geloven wij dat je die vraagstukken niet meer moet aanvliegen met een specifieke corona vragenlijst. Hieronder leggen we je uit waarom we dat vinden en ook wat SKB wél aanbiedt.
Naar blog