brand swoosh

Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)

Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheid meten

Ons medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) meet uiteraard de medewerkerstevredenheid en betrokkenheid van medewerkers. Maar ook het stressniveau, de energie die medewerkers van het werk krijgen en de mate waarin ze die energie pro-actief besteden (bevlogenheid). Want hoe tevreden en energiek mensen ook zijn, als ze niet daadwerkelijk iets doen voor de organisatie, zal dat niet tot resultaat leiden.

Voor het MTO maken wij gebruik van de VBBA, dé gouden standaard op het gebied van betrouwbaar medewerkerstevredenheidsonderzoek.
Ik wil meer informatie

Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek geeft je inzicht in de belangrijkste oorzaken van eventuele lage tevredenheid/vitaliteit én prioriteiten om dit te bevorderen.

Medewerkers kunnen zo eenvoudig aan de slag met hun eigen team of afdeling (in TeamUP), maar ook op individueel niveau geven wij tips op de medewerkerstevredenheid te verhogen (persoonlijk adviesrapport).
Waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek?
quote
GGD Flevolandquote background

Met behulp van de heldere rapportages van SKB gaan we aan de slag om samen verbeteringen door te voeren. Wij zijn erg tevreden over de service en ondersteuning van SKB!

Cees Verdam, directeur, GGD Flevoland

MTO in jouw organisatie

MTO in jouw organisatie

Onderzoek toont aan dat hoge energie samenhangt met een hogere productiviteit. Stress leidt tot verzuim en hoge betrokkenheid voorkomt ongewenst verloop. Waar de nadruk in het werknemerstevredenheidsonderzoek op komt te liggen, hangt daarom af van de doelstellingen van de organisatie. We adviseren jou graag over juiste vragen in de enquete en de beste aanpak!
Bel met ons